vanliga frågor och svar

Torbjörns Team FAQ

Transport & bud

Hur sker transporten mellan labb och klinik?

Om din klinik finns i Stockholmsområdet så erbjuder vi budhämtning med Denthub. Det är väldigt smidigt att skapa ett konto och boka bud i samband med beställningen. Men du kan alltid höra av dig till oss så ordnar vi det. Finns du utanför Stockholmsregionen så erbuder vi svarspost. Hör av dig till oss om du behöver kartonger.

Kan ni erbjuda expressleverans?

I viss mån kan vi erbjuda det, men kontrollera alltid med oss först. Kunden står för ev. merkostnader om inget annat är överenskommet.

Är posten spårbar?

Ja, vi skickar paketen som ”Varubrev” vilket är spårbart.

Skanning av patienter

Vad skall jag tänka på vid skanning av en blivande bettskena?

Om du skannar i färg så kontrollera ändå alltid din skanning i enfärgat läge för att se om skanningen blivit komplett och utan så kallad dubbelskanning.

Hur undviker jag dubbelskanning i frontområdet?

Följ den rekommenderade skanningsstrategi som tillverkaren tillhandahåller. Viktigt är att fronttänderna skannas noga. Både lingual och buckalyta skall finnas med redan första gången detta område passeras. Datorn behöver detta för att kunna lägga ”pusslet” av bilder på rätt sätt.

Måste jag alltid skanna båda käckar?

Ja, det underlättar hanteringen av fallet även om den tandtekniska produkten endast görs utan antagonistmodell. Datorns CAD-mjukvara förutsätter Ök och UK med en bettregistrering.

Är det bra att skanna index för bettskena med lite höjd?

Eftersom patientens gaprörelse är unik så är det bra att fånga betthöjden redan vid skanningen. De flesta intraorala skannrar klarar av att göra detta. Det som behövs för att lyckas är ett stadigt vaxindex, i den blivande bettskenans höjd, som gör det möjligt att skanna både höger och vänster sida utan att läget ändras.

Produkter & garanti

Är Torbjörns Team ett allround lab?

Nej, Vi är specialiserade på Bettskenor av olika slag och tandreglering. På det sättet fungerar vi som ett mycket bra komplement till andra lab. Som du ser här på vår hemsida så gör vi vissa andra produkter också.

Kan ortodonti apparater göras utan vanliga avtryck?

Alla våra produkter kan göra efter intraoralt skannade avtryck.

Hur lång leveranstid kan jag räkna med?

Normal leveranstid är 10 arbetsdagar på våra produkter. Om kortare tid behövs så hör gärna av dig.

Jag har en svårbehandlad patient och behöver ett råd. Kan jag höra av mig?

Ja. Kontakta någon av oss som sysslar med teknikutveckling. Vi är vana vid att hitta lösningar och har genom åren kunnat kombinera våra olika specialkunskaper till nytta för kollegor och patienter.

Gäller samma garanti för samtliga produkter?

Nej. Vi tillämpar tre olika garanti nivåer. Ett års garanti gäller för de flesta av våra produkter. Den gäller för Bettskenor, Antiapneskenor och liknande som är tänkta att fungera under många år.

6 månaders garanti gäller för essix skenor och liknande som kan förväntas ha en kortare livslängd på grund av det material den framställts av.

Passformsgaranti gäller för de produkter vars livslängd beror på hanteringen på kliniken. Ett exempel är bondad retainer. Vi garanterar att en levererade retainer tråden har en placering och en utformning som stämmer både med modellen och på patientens bett. Garantin täcker inte omgörning av en bondad retainer som lossnat.

Vilka garantier gäller för Clea Aligner +?

För Clear Aligner gäller särskilda garantier. Under pågående behandling ersätts borttappade och trasiga skenor kostnadsfritt. Pågående behandlingar justeras kostnadsfritt för att uppnå det planerade slutmålet.

Ekonomi

Jag har frågor kring min faktura. Vem kontaktar jag?

Kontakta i första hand Maria på ekonomi, maria.tjernell@torbjornsteam.se glöm inte att ange vilket fakturanummer eller patient det handlar om.

Här är adresserna till våra två lokaler. All postgång sker till Vikingavägen 13 och alla besökare hänvisas till Armfeltsgatan 26, om inget annat har avtalats.

Under våra öppettider så kan du alltid ringa till oss eller mejla om du har några funderingar!

Du hittar oss här