Historien bakom Torbjörns Team


Grundaren av Torbjörns Team, Torbjörn Åkesson, har varit verksam som tandtekniker sedan 1988. Efter att ha jobbat på bland annat Eastmaninstitutet och Folktandvården i Haninge så bestämde han sig för att starta eget och 2003 så lades grunden till det som idag är Torbjörns Team. Först bedrevs rörelsen i Torbjörns garage, men redan två år senare så behövdes en större lokal och då flyttade han tillsammans med sina anställda till vår lokal i Håga industriområde, Västerhaninge. Därefter har företaget konstant vuxit och i nuläget så är vi ett tjugotal personer i blandade åldrar som ingår i teamet.

Sommaren 2013 inleddes en ny era då vårt företag bestämde sig för att satsa på 3D-teknik parallellt med den klassiska tandtekniken. Investeringar gjordes i både skrivare och intraoral skanner för att kunna arbeta med digital tandreglering.

Våren 2014 togs ytterligare ett steg i expansionen av företaget, då en mer centralt belägen lokal på Gärdet anskaffades. I fortsättningen kommer Torbjörns Team alltså att kunna nås på två platser i Stockholm.

Nästa spännande steg i utvecklingen av företaget påbörjades under sommaren 2016 då vi tog över ytterligare ett labb. Därmed flyttade verksamheten från Håga industriområde till Handen. Lokalen är större, bättre anpassad för vår verksamhet och ligger precis utanför Haninge Centrum.